IFK Göteborg

5 - 1

Jönköpings Södra IF
Träningsmatch U21, Valhalla IP, Avspark kl.19.00

Full tid Lite seg första halvlek men andra var bättre. Riktigt bra tempo och effektivt framför mål. 160 personer på plats i snöstormen.

90+1' Där går slutsignalen.

90' Snart slut.

89' Dahlin tar ett Södra-inspel.

88' Nytt anfall av Blåvitt där Sella & Moberg regisserar. Inget avslut på mål dock. Bollen studsar ifrån en del i snön nu.

87' Spel på mitten nu.

86' Farlig frispark av Södra men Dahlin räddar till hörna.

85' Fem kvar nu men bra spel ändå stundtals. Matchen kunde varit avslagen men den är igång.

84' Showtime!

83' Han gör om sitt Zlatan-mål från Norge. Överstegar, går på utsidan av sin back och BOMBAR in bollen ribba in bakom en chanslös målvakt.

82' MÅL! OJOJOJ! Moberg!

81' Det får han ta på sig helt och hållet. Bollen måste bort där.

80' MÅL! Azulay slarvar rejält i backlinjen, ska spela/dribbla sig ur situationen men det blir pannkaka och en Södra-spelare får friläge och reducerar.

79' Jakob får träff på hörnan men skottet går utanför. Jakob bra idag.

78' Skott av Jakob men målvakten räddar till hörna.

78' Byte. Joel ut, Momo Dizdar in.

77' Bra inlägg av Joel men Stiller halkar när han ska lägga in den. Sana får läget men skjuter rakt på mål.

76' Jonte spelar bra i backlinjen.

75' Mer spel på Blåvitts planhalva nu.

73' Blåvitt har spelat väldigt bra i andra men Södra verkar ha kommit in i det lite mer sista fem. Ligger en hel del snö på planen nu trots planvärme.

72' Nu verkar det fungera igen!

65' MÅL! Jakob 4-0 på pass från Sella.

63' Joel med giftig djupledsboll till Moberg. Nära att han får tag på den.

62' Byte. Gerzic & Sam går ut. Moberg & Azulay in. JJ upp på mitten och Moberg in på topp. Azulay bredvid Hjalle längst bak.

61' Moberg & Azulay på väg in.

60' Bra igen när Blåvitt kommer fram till vänster. Får värmande applåder.

59' Hela Blåvitt går på vatten nu. Eller på snö om man så vill. Sella går i djupet men offside.

58' Djupledsboll mot Stiller som målvakten rensar rakt i gapet på Sam. Denne drar på direkt men skottet går åt fanders.

57' Bollen går ut till vänster via Sam, Sana & Stiller. Den går snett inåt bakåt till Sella som enkelt kan bredsida in 3-0 med vänstern.

56' MÅL! Sella igen!

55' Gult kort. Nr 8 i Södra på fällning av Sam

54' Sam tunnlar en gubbe och spelar fram till Sana. Blir fälld i samma läge. Sanas skott går utanför.

53' Chans för Södra men det är offside.

52' Erik Lund gör en omedveten tvåfotare! Showtime!

51' Vad tycker ni läsare om rapporteringen? Kommentera nedan!

51' Bättre och piggare spel av de Bålvita nu. Högre bolltempo i medvinden. Kanske har man också fått en Stahre-hårtork i paus?

50' Snabb boll i djupet av Södra men Dahlin läser spelet bra och rensar.

49' Bra skott av Sam utifrån som Sella får returen på. Målvakten är dock där och räddar den också. Pigg start på andra halvlek!

48' Sam till Sella, tillbaka till Sam som drar på ett misslyckat skott. Det blir en perfekt pass till Stiller som kan vända runt sin gubbe och skjuta i ena hörnet.

47' MÅL! Stiller!

46' Sam & Stiller spelar av andra halvlek i detta nu.

46' Nummer 4 i Södra kommer in för sent(!) på planen. Sicken clown.

Halvtid Nu kommer Blåvittspelarna in igen, till tonerna av "Änglarna från Götet"

Halvtid Inga byten i paus.

Halvtid I andra halvlek får Blåvitt vinden med sig.

Halvtid Håkan tycker det är för lite Peter Lemarc på låtlistan. Ingen annan håller med.

Halvtid Håkan & Olle Sultan kommer in och nafsar på guldgodiset.

45+1' Sana ska slå ett inlägg men halkar till. Slut på första.

45' Sam klackar igång ett anfall, väggspelar tåv gånger om och avslutar med att slå ett Rabonainlägg! Showtime!

44' Sam klackar igen. Typ fjärde gången.

43' Här är det omtalade guldgodiset.

42' Sam revancherar sig med att dra upp ett anfall där Sella spelar in en bra boll som Sam nästan kan peta in själv.

41' Sam slarvar bort ett kontringsläge med en klack.

40' Tar en guldgodis för att fira.

40' Södra har starka killar som vinner mycket av kampen.

39' Det kom lite från ingenstans.

39' Bollen liksom Wobblade i luften.

38' Sella drar på ett långskott som studsar förrädiskt framför målvakten och går in.

38' MÅL! SELLA!

37' Stiller offside för hundrade gången.

36' Blåvitt har svårt nu att få ordentligt grepp om spelet.

34' Gult kort. Kalle Svensson får en varning... Släkten är värst.

33' Spel på mitten...

32' Sana går över stora ytor. Drar upp ett anfall med Sella & Stiller men den sistnämnde slår bort bollen.

31' Lite jämnare nu men det skapas inte många chanser.

30' Det har lagt sig lite snö på planen nu vilket gör att det blir lite mer svårspelat. Bollen studsar ifrån spelarna.

29' Södra kommer fram sporadiskt men leder inte till några större farligheter.

26' Matchen bästa chans. Stiller fångar upp en boll på kanten och frispelar Sana snett-inåt-bakåt. Han skjuter dock över med vänstern.

25' Sam Larsson har gulast skor.

25' Nån stolle i Södra drar en frispark på mål från 50 meter. Inga problem för Erik.

24' Farligt inlägg från Lund som Stiller så när får en tå på. Målvakten får ändå vissa problem att ta bollen. Matchens farligaste chans.

23' Södra kommer till ett skott men det är för långt ifrån. Dahlin står och fryser.

22' Allt spel i stort sett är på Södras planhalva men det är inte så ordnat passningsspel från IFKs sida.

21' Logi kommer till inläggsläge men inlägget är för dåligt.

20' Inte nåt vidare spel nu.

18' Boll från Sella(?) som nästan friställer Joel som går i djupet. Målvakten hinner dock ut och rensar.

17' Bra boll av Hjalle till Lund, vidare till Sella men slarvigt inspel. Blir inkast.

16' Vinden friskar i och ett lätt snöfall faller över stadens gator och torg.

15' Nån i grönt får gult kort efter fasthållning på Logi.

14' Joel har svårt att vinna mitten nu.

14' Fin brytning av Sella ger ett bra anfall. Sana missar dock avslutet. Dröjer för länge med skottet.

13' Gerzic med en riktig Elanga-pass som ger Jkpg deras första läge. Hjalle röjer dock undan.

12' Tuff kamp på mitten med lite gruff. Blåvitt får frisparken.

12' Ny frispark till höger.

12' Dåligt slagen av Hjalle, går ut direkt.

11' Djupledsboll mot Stiller men Kalle Svensson röjer undan.

10' Spel på mitten nu.

10' Inga chanser senaste minuterna.

7' Jkpg har lite mer nu men kommer inte högt upp ändå.

6' Lam frispark utanför av Gerzic.

5' Blåvitt får frispark på mitten av offensiv planhalva. Bra press nu av de Blåvita. Grönvitt har inte mycket.

4' Sam släpar bakom Stiller.

4' Gerzic vinner kamp på mitten.

3' Frispark i högerläge som Hjalle ska slå inåtskruvad. Blir pass till Sana och sen dåligt inlägg av Hjalle istället.

2' Resultatlös hörna.

2' Blåvitt skapar en hörna direkt

1' Spelarna är inne på plan nu. Strax avspark.

1' Nu är vi igång.

0' Vänligen ha överseende med att detta är ett nytt verktyg som vi testar för första gången idag.

0' Välkommen till kvällens direktrapportering från Valhalla!

0' Här är kvällens Blåvita startelva:

0' Erik Dahlin – Erik Lund, Jakob Johansson, Hjalmar Jonsson, Logi Valgardsson – Stefan Selakovic, Nordin Gerzic, Joel Allansson, Tobias Sana – Sam Larsson, Hannes Stiller.

Inför På plats på ett svinkallt Valhalla. Här laddas det upp med "Guldgodis". Helt sant.

Inför IFK Göteborgs webredaktör är imponerad av Barabens direktrapportering. Trots att matchen inte ens startat! Starkt.

Inför Idag spelas "En stad, ett lag" och inte "Snart skiner Poseidon"